Astrobiologian kesälukio 2022

Aleksi Elovaara

29.7.2022

Heinäkuun viimeisellä viikolla järjestimme Kaarinan Tuorlassa Astrobiologian kesälukion. Tällä viikon mittaisella intensiivikurssilla opiskelijat pääsivät tutustumaan astrobiologian laajaan tutkimuskenttään. Ohjelmassa oli perehtymistä maailmankaikkeuden kehitykseen, Maan syntyyn ja eliökunnan kehitykseen elämän synnystä nykyaikaan ja tulevaisuuteenkin. Opettajina toimivat Kirsi Lehto (rehtori) ja Aleksi Elovaara (vararehtori), avustajana oli Aarni Lehto.

Tuorlan aikavaelluksella lauantaina.

Opiskelijoita kesälukiossa oli toistakymmentä. Päivisin oli oppitunteja astrobiologian alaan kuuluvista aiheista. Iltapäivisin kesälukiolaiset pääsivät perehtymään etukäteen valittuihin tutkimusaiheisiin ja esittelemään niistä viikon aikana tekemänsä esitykset. Illat puolestaan oli varattu rennommalle tekemiselle ja yhdessäololle, muun muassa uinnille, saunomiselle ja elokuvan katsomiselle. Avaruuspuisto Väisälän 1,4 kilometrin mittainen aikavaellus kuului viikon ohjelmaan, samoin planetaarioesitys pimeästä aineesta.

Astrobiologian kesälukio järjestettiin Kesälukioseuran alaisuudessa ja yhteistyössä Tuorlassa samaan aikaan olleen Suomen kielen kesälukion sekä Utsjoella pidetyn Tutkimusretkiä kosmokseen -kesälukion kanssa. Muun muassa osa oppitunneista oli etänä Utsjoen ja Kaarinan välisen opettajayhteistyön ansiosta.

Sivupöydälle asteltuja materiaaleja.
Dinosaurusnäyttely.

Kesälukion suorituksesta lukiolaiset saavat suoritusmerkinnän kahden opintopisteen laajuisesta temaattisesta opintojaksosta. Astrobiologian kesälukion mahdollisti Aikavaellus ry. Taloudellista tukea järjestämiseen saatiin Kaarinan kaupungilta.

Keskustelu

2 vastausta artikkeliin “Astrobiologian kesälukio 2022”

  1. otto sanoo:

    tosi jees kiitos opetuksesta :))

  2. wwd.com sanoo:

    I enjoy looking through a post that can make people think.
    Also, many thanks for allowing me to comment!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *